diumenge, 28 d’octubre del 2012

Last Fm

                       
Breu explicació

Last Fm, és una xarxa social en la que els usuaris poden escoltar tota la música que està pujada en la pàgina web, aquesta pàgina web a més fa un catàleg i llista de la música que tu has anat escoltant.
També genera una seria d'estadístiques sobre quina música és la que més t'agrada, tot això a més a més de poder comentar en un mur, ja que és una xarxa social, a més de poder enviar les teves llistes als teus contactes i amics.

Primera impressió

En un principi tens molta informació per un nivell molt baix de coneixement d'aquesta xarxa, ja que només escoltar un grup de música el que és genera a la teva pàgina principal és una llista de les teves reproduccions de música més recents.
Un cop ja has escoltat un nombre una mica gran, la pàgina principal genera un Top d'artistes que més has reproduït, que ve donat en format de gràfic de barres verticals, que més abaix també tens un Top amb el nombre de vegades que has escoltat una cançó i et fa una llista de les teves preferències.
Aquestes gràfiques les pots ordenar per diferents seccions com ve serien Els últims set dies, el ultima mes, els últims sis mesos..., que pots veure quin és el nombre de reproduccions has fet a una cançó i/o grup musical. I pots anar veient com has anat canviant les teves preferències músicals o si has introduït algun grup nou a les teves eleccions.

Funcionalitats

Serveix per conèixer més dels grups de música que més t'agraden, ja que fent un "click" sobre el nom del grup de música en el que estàs interessat obtens informació d'aquest, imatges, vídeos... També si clickas sobre el nom de una cançó obtens informació sobre la cançó, quan va ser produïda,editada...

Contactes 

En l'apartat de contactes, pots veure si algun dels teus amics està escoltant alguna cançó, a més de que si clickas sobre ell, podràs obtenir el grau de "feeling" musical que teniu l'un i l'altre respectivament; a més a més de posar quins grups teniu en comú.
Apart de veure tot l'ho esmentat anteriorment també podrem veure tota l'informació que d'aquest usuari que bé seria quins grups de música son els que ell escolta, les cançons preferides, etc...

                                     

Com funciona?

La primera cosa que tenim que fer es baixar-nos el Scrobbler de Last fm, el que farà es sincronitzar les vostres llistes de iTunes, Winamp, iPod... i que farà que el Last Fm obtingui totes aquestes llistes, i quant has escoltat aquestes cançons per poder així ell mateix generar les llistes i les estadístiques de quina música és la que has escoltat i és la que t'agrada, per tal ell mateix de facilitar-te informació sobre aquests grups i obtenir grups que et poden agradar.
També te una aplicació pel iPhone, que el que fa és poder gaudir de les avantatges de la pagina web del Last Fm, i que tinguis Radio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada